יום ראשון, 13 בספטמבר 2015

שנה טובה ומתוקה


ברוכה הבאה שנה חדשה. 
ברוכה בשפע של בריאות והתחלות חדשות. 
שנה של יצירתיות ואהבת חינם. 




מתכון נפלא וטעים על פי השפית עינת מזור http://tinyurl.com/q8v2lru

עוגת תפוחים ודבש ללא גלוטן: 

מתאים ל 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית קוגלהוף 24 ס"מ

החומרים:

2 כוסות קמח כרגיל, רב תכליתי, ללא גלוטן

1 כפית אבקת אפייה

1/2 אבקת כפית סודה לשתייה

½ כפית תבלין קינמון

¼ כפית ציפורן

150 מ"ל שמן (2/3 כוס) שמן קנולה

1 כוס (200 גרם) סוכר

3 ביצים

¼ כוס מחית תפוחי עץ

1 כפית תמצית וניל טהור

1/4 כוס  דבש תמרים(סילאן))

2 תפוחי עץ מסוג גרני סמית, קלופים ומגוררים על פומפייה

1/4 כוס (60 מ"ל) מים

1/4 כפית מלח

אבקת סוכר, לקישוט

לשימון:

תרסיס שמן קנולה

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור ל-175 מעלות (חום בינוני). משמנים את התבנית בתרסיס שמן.
  2. בקערה גדולה, מערבבים את קמח כרגיל, אבקת האפייה, סודה לשתייה, תבלינים ומלח.
  3. בקערה אחרת, מערבבים את השמן והסוכר. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומערבבים היטב עד שכל ביצה נטמעת. מוסיפים את מחית תפוחי העץ, תמצית ווניל, דבש ומים ומערבבים לתערובת אחידה. מוזגים את תערובת הנוזלים לקערת תערובת הקמחים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, ללא גושים. מוסיפים את התפוחים המגוררים ומערבבים.
  4. יוצקים את התערובת לתבנית קוגלהוף. אופים בתנור החם כ 40 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. אם אופים בתבניות אינגליש קייק , זמן האפייה כ 30 דקות.
  5. מוציאים ומצננים 5 דקות בחוץ. הופכים את העוגה על צלחת הגשה. כשהעוגה קרה לחלוטין, בוזקים עליה אבקת סוכר.
תוספות לשדרוג:
 1 כוס אגוזי מלך קצוצים/שקדים או כל מה שתרצו. אני הוספתי גם חצי כוס של חמוציות אדומות
בתיאבון! 






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה