יום שבת, 23 באוגוסט 2014

קיש בטטה ופטריות | Vegan Pie




אוקיי, אז מה נבשל היום לארוחת צהריים? ארוחת ערב? הכל מתאים, הכל הולך וזה טעים.
מה שיפה במתכון הזה הוא שתמיד אפשר לשדרג אותו בטעמים שונים, בסוגי ירקות, גבינות וכל מה שעולה בדעתכם. אני בחרתי לקחת אותו למתכון טבעוני וללא גלוטן! 
(אני לא טבעונית אבל אני כן מפנה מקום לטבעונות במטבח שלי)

קיש/פאי בטטה פטריות ובצל

תחתית:
1/2 כוס קמח חומוס
1 כוס קמח אורז
1/2 כוס אגוזי מלך
1/2 כוס מים
1 כף שמן
1 כפית אבקת אפייה

מלית:
1 בצל גדול
5 פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות
3 פטריות פורטבלו חתוכות לפרוסות/קוביות
1 קישוא גדול חתוך לפרוסות
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כפית אורגנו (לא חייבים)
1 בטטה גדולה חתוכה לפרוסות דקות או קוביות
1 גזר בינוני חתוך לפרוסות

ציפוי
1 כוס קשיו לא קלוי ומושרה לשעתיים
1 כוס מים
1 כפית שום כתוש
1/2 כפית מלח
1/2 פלפל שחור

אופן ההכנה:

תחתית:
לטחון את כל המרכיבים במעבד מזון עד למרקם פירורי דק. לאחר מכן ללוש אותו מעט בידיים משומנות ולשטח אותו לעיגול בעובי 3 עד 4 מ"מ. אח"כ להעביר את הבצק לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ לכסות טוב טוב את כל התבנית ולנעוץ במזלג את הבצק כולו. 

מלית: 
במחבת גדולה וחמה על אש גבוהה, לטגן את הבצל עד שהוא נעשה שקוף/זהוב ולזרוק את הפטריות והתבלינים פנימה תוך כדי ערבוב מדי פעם עד להשחמה וריכוך הפטריות. זורקים פנימה את הקישוא הפרוס לכמה דקות בודדות ומסירים מהאש. 

בינתיים בסיר עם מים רותחים יש לזרוק את פרוסות הבטטה והגזר עד לריכוך קל (אך לא יותר מדי)
מסירים מהאש ומסננים. 

ציפוי:
להכניס את כל החומרים לבלנדר עד למרקם נוזלי ומעט סמיך.

סידור הפאי:

לוקחים את התבנית ומעל הבצק המחורר מסדרים את פרוסות הבטטה והגזר לאחר מכן שופכים את הציפוי
מעל הבטטה והגזר.מסדרים את הפטריות והבצל ובסוף מכסים בפרוסות קישוא.

להכניס את תבנית האפייה לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ל- 20-30 דקות. 
עד שהמרקם ודופן התחתית אפויה.

הערות:
ניתן לשפוך את כל הציפוי מעל פאי הירקות. מה שתרצו. (עניין של מראה, טעם וריח)

שיהיה בתיאבון.















5 תגובות:

  1. תשובות
    1. תודה מתוקה! זה גם טעים כמו הצילומים:-)

      מחק
  2. תשובות
    1. תודה רבה!! :)
      כיף שבאת לבקר וברכות על הספר המדהים, הכל בטוב טעם.

      מחק
  3. נראה מעולה! האם אפשר לדעתך להחליף את קמח החומוס בקמח עדשים, או בקמח רגיל/ כוסמין?

    השבמחק