יום שלישי, 13 בינואר 2015

מאפינס בננה




המאפינס שתצטרכו לפנות לו מקום במחברת המתכונים שלכם: ללא גלוטן, קל ומהיר להכנה והכי חשוב, טעים טעים!


יהלי: ״כמה עוגה.. רוצה עוגה.. הרבה עוגה..״



אני נוהגת להכין את מתכון המאפינס הזה לעיתים קרובות. (כמעט כל שבוע) כל פעם בתוספת שונה. אפשר ללכת על פירות יבשים ואפשר לגוון בשוקולד וסוכריות וכל מה שיעלה על דעתכם. 


מאפינס בננה אגוזים וקוקוס | ל ל א   ג ל ו ט ן

רכיבים ל 12 יחידות

1 כוס סוכר חום / דבש / סילאן. ( מה שתרצו)
3/4 כוס קמח קונדיטור
1/2 כוס קמח אורז מלא או רגיל
1/4 כוס שמן. רצוי מכבישה קרה
3 ביצים
1 כפית קינמון
2 בננות גדולות מרוסקות גס
1 שקית אבקת אפיה
1/4 כפית סודה לשתיה
כוס אגוזי מלך קצוצים
חצי כוס שבבי קוקוס (לא חייב)
מעט תמצית וניל אמיתית/ סוכר וניל אמיתי

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות. כ- 30 דקות. 
מערבבים בקערה היטב את הביצים והשמן, מוסיפים את הקמחים, הסוכר, קינמון, שקית אבקת אפיה, 
סודה לשתיה. עד לעיסה אחידה. לאחר מכן מוסיפים את הבננות, אגוזי המלך, שבבי קוקוס ושוב מערבבים עד שכל החומרים נבלעים פנימה. 

ואם אתם ממש לא אוהבים בננה: 
במקום בננות אפשר להוסיף כל מה שתרצו, 2 כוסות תפוח ירוק מגורד גס, או 2 כוסות גזר וכדומה. 
במקום אגוזי מלך, אפשר שקדים מולבנים, חמוציות ועוד. 

במקום תבנית מאפינס ניתן לאפות עוגה בתבנית אינגליש קייק כ-40 דקות. 

ב ת י א ב ו ן 




6 תגובות:

  1. אפשר להשתמש בקמח רגיל במקום השניים שרשומים? תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי. את המתכון הזה לא ניסיתי בקמח רגיל כך שאני לא יכולה להבטיח את התוצאה הסופית. אבל אני ממליצה על המתכון הזה http://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/oogio-net/Recipe-f1cb751be854141006.htm
      הוא כמעט אותו הדבר עם שינויים בכמות הרכיבים. בהצלחה..

      מחק