יום שבת, 23 במאי 2015

חג שבועות שמח.




סוף סוף הוא כאן, החג הכי יפה של השנה. 
חג שמח! 








פחזניות | ללא גלוטן

מרכיבים:
1 כוס (240 מ"ל) מים
100 גרם חמאה 
1 כפית סוכר
½ כפית מלח
1 כוס קמח כרגיל, ללא גלוטן
4 ביצים (L )

לציפוי שוקולד:
200 גרם פצפוצי שוקולד 
3 –2 כפות שמן צימחי

אבקת סוכר, לפיזור מעל

אופן ההכנה:
 
מביאים לרתיחה את המים, חמאה, סוכר ומלח. מסירים מהאש. ומוסיפים בבת אחת את קמח כרגיל, מחזירים לאש ומערבבים עוד 2-3 דקות לקבלת בצק הנפרד מהסיר.
מעבירים את הבצק לקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה כ 2 דקות, לצינון חלקי. (המרקם יהיה עם גושים וזה בסדר) מוסיפים ביצה אחר ביצה כשהמיקסר עובד - מוסיפים ביצה נוספת רק כאשר הביצה הקודמת נבלעה בבצק לחלוטין. מעבדים עד לקבלת בצק חלק ומבריק ונוח לזילוף. 
(במהירות בינונית במשך רבע שעה בערך)

מחממים תנור ל 200 מעלות. 
מרפדים תבנית בנייר אפייה. מעבירים את התערובת לשק זילוף עם פיה חלקה או משוננת בקוטר 1 ס"מ. (אפשר גם להניח בצק בעזרת 2 כפות. מזליפים גבעות עגולות וגבוהות בקוטר 4 ס"מ ובמרווחים של 2-3 ס"מ. 
בעזרת אצבע רטובה משטחים את השפיץ שנוצר מהזילוף.
אופים 20 דקות מבלי לפתוח את דלת התנור ולאחר מכן עוד 5 דקות עם דלת תנור מעט פתוחה 
(מניחים כף עץ בדלת התנור כך שתשאר פתוחה).
מוציאים מהתנור, מחוררים חור קטן עם קיסם ומניחים את הפחזניות על צידן לקירור. חוצים את הפחזניות ומזליפים באחת מהמליות האהובות עליכם. טובלים בקרם שוקולד או מפזרים אבקת סוכר.

מלית קרם קוקוס:

2 פחיות של קרם קוקוס רצוי מעל 17% שומן. 
להניח במקרר במדף הכי קר את הפחיות למשך לילה שלם)
רצוי כמה שיותר) את החלק השומני להעביר למיקסר. טיפ קטן, לפתוח את הקופסה מהצד ההפוך ואת הנוזל לשפוך לכלי אחר. אפשר להשתמש בו לעוגיות, שייקים או פשוט לשתות אותו כך. 
להקציף את החלק השומני ולהוסיף 2 כפות אבקת סוכר במשך 3 דקות עד שהקרם יציב. 

אופן ההכנה לציפוי שוקולד:

מניחים בקערת זכוכית את השוקולד ובפולסים קצרים של 30 שניות, בחום גבוה ממיסים את השוקולד במיקרוגל (סה"כ כדקה וחצי). כשהשוקולד נמס, מערבבים את השמן ליצירת ציפוי שוקולד מבריק ונוזלי.

כמובן אפשר לגוון בכל מלית שרק תרצו. קצפת חלבית/ צמחית או פטיסייר. 

שיהיה בתיאבון וחג שבועות שמח. 

המתכון המעולה לפחזניות על פי עינת מזור*

הערות: 20 יחידות של פחזניות קטנות/בנוניות 
אני אישית עשיתי אותן גדולות יותר כך שזמן האפייה היה ארוך יותר (בערך עוד כרבע שעה +-

3 תגובות: