יום חמישי, 23 באפריל 2015

חג עצמאות 67 שמח


יום הולדת שמח 67, מדינה יפה.

אוהבת אותך עם כל הפצעים העמוקים שלך. 
אוהבת אותך עם כל העבר שלך, הרזומה שלך, שמחת החיים שבך, הטירוף שבך והחוכמה שבך. 
את כולה בת 67 ועפה גבוה גבוה. חיה בסרט לא בסרט, דומעת ועצובה ובאותה נשימה שמחה ומאושרת. 

מאחלת לך לצמוח מפה והלאה ושתמיד תהיי הכי כובשת ברחבת הריקודים ותביאי עימך את ההישגים הכי טובים. 
(כמו תמיד) 


ובהזדמנות זו מתכון למאפינס במרקם חגיגי ללא גלוטן וללא חלב. 

1 כוס סוכר חום (אני מוסיפה חצי כוס סוכר, עניין של טעם)
3/4 כוס קמח קונדיטור
1/2 כוס קמח אורז 
שקית אבקת אפיה
1/4 כפית סודה לשתיה
1 כפית אבקת קינמון
1/4 כוס שמן קוקוס. *אפשר גם שמן קנולה רצוי מכבישה קרה
2 כפות של ממרח חרובים עם 1/3 כוס מים פושרים
3 ביצים 
1 תפוח עץ ירוק מגורד

אופן ההכנה: 
מחממים תנור ל-180 מעלות 
מערבבים היטב את החומרים היבשים, לאחר מכן מוסיפים את הסוכר, שמן הקוקוס (או שמן הקנולה) הביצים, תפוח מגורד, ממרח חרובים, מערבבים עד לעיסה אחידה. 
לתוצאה טובה יותר אפשר לערבל במיקסר אם משתמשים בשמן הקוקוס. 
מעבירים את הבלילה אל תבניות מאפינס (מספיק ל-12 יחידות) או בתבנית אחת אינגליש קייק

30-32 דקות בתנור ל-12 יחידות מאפינס
40 דקות לתבנית אינגליש קייק

לקישוט:
לפזר אבקת סוכר

מעוניינים בקצפת? מכניסים למקרר ליומיים בערך 2 פחיות של קרם קוקוס. (20% שומן לפחות) את החלק השומני מעבירים למיקסר. את החלק הנוזלי ניתן לשמור לעוגות, להכין שייק או סתם לשתות כי זה טעים. את החלק השומני מקציפים במהירות גבוהה, ניתן להוסיף 2 כפות אבקת סוכר. עד שהקצפת נעשית יציבה. (זה לוקח בערך 2-3 דקות) 

את קרם הקוקוס ניתן להחליף ב-1 שמנת מתוקה ו-2 כפות אבקת סוכר עד למרקם יציב. 









אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה