יום חמישי, 5 במרץ 2015

אני פורים.. שמח ומבדח וטעים.



פעם היינו חוגגים יום גג יומיים את חג הפורים, פתאום החג הזה הפך להיות שבוע של חגיגות, טרום פורים, טרום תחפושות והרבה השראה ברחובות. גם בפייסבוק, כן. 
אז לפני שהחג הזה יאמר לנו היה נחמד ולהתראות..
יש מתכון פשוט ומוצלח לאוזני המן ללא גלוטן. 


משלוח המנות יצא לדרך..

מרכיבים: 
120 גרם חמאה או שמן קוקוס, אפשר גם שמן קנולה. 
1/2 כוס סוכר פלוס 2 כפות
1 ביצה (L)
1 חלמון
2 כוסות קמח כרגיל 
1/2 כפית אבקת אפייה
גרידת לימון
קורט מלח

אופן ההכנה: 
מקרימים (עירבוב טוב ואחיד) עם הסוכר, מוסיפים בהדרגה את הביצים ומערבבים 
מנפים יחד את קמח כרגיל עם אבקת אפייה, גרידת לימון ומלח. מערבבים טוב יחד ליצירת בצק נוח ללישה. 
מעצבים לכדור פיתה, עוטפים בניילון נצמד ומקררים ל-20 דקות במקרר. 

מרדדים את הבצק על גבי משטח מקומח, קורצים לעיגולים, כל אחד והקוטר שלו, מניחים מלית שאוהבים וסוגרים לצורת אזניים. (המלית שבחרתי, ממרח חרובים ואגוזים, תחליף לשוקולד חלב. ניתן להשיג בחנויות טבע) על מנת לשמור על אוזני הזמן שלא ייפתחו יש לצבוט בצדדים עם מעט מים. 
אופים בחום של 180 מעלות למשך 10-15 דקות. 
בוזקים מעל אבקת סוכר ובתיאבון. 

חג פורים שמח!


המתכון המעולה על פי השפית עינת מזור. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה