יום שבת, 10 בינואר 2015

מרק אפונה


ח ו ר ף  א צ ל י  ב מ ט ב ח 

אפשר לומר שהחורף נתן את חותמו השבוע. השלג כיסה את הצפון. הנחלים זורמים בדרום והבישולים 
במטבח עוטפים במרקים מכל סוג וריח ממכר. 

אז איזה מרק אכלתם השבוע? מה אהוב עליכם ועל מה לא תוותרו בעונה הכי קרה?
בין רשימה לא קצרה בכלל של מרקים מוצלחים יש מרק אפונה שחייבים לאכול. 






מתכון - מרק אפונה

1 כוס אפונה יבשה
1 כוס עדשים כתומות
ציר בשר
1 בצל גדול קצוץ
2 גזרים חתוכים לקוביות
1 תפוח אדמה או 1/2 בטטה חתוכים לקוביות
3 ענפי סלרי כולל עלים קצוצים
צרור כוסברה
1כף שמן זית
תבלינים: מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

משרים בקערה בלילה לפני את האפונה היבשה והעדשים הכתומות יחד. בבוקר למחרת מסננים ושוטפים היטב. 

ציר בשר:
700 גרם עד קילו צלי כתף טרי מהקצביה נקי משומן. 
מחממים שמן בסיר או מחבת ״סוגרים את הבשר מכל צדדיו. מרתיחים מים ומכסים מעל קו הגובה של הצלי. מבשלים על אש בינונית במשך שעתיים בערך או עד שמתרכך. כדי לזרז את התהליך ניתן לבשל במשך 30/40 דקות בסיר לחץ. כשהוא מוכן, מניחים את הנתח להתקרר ופורסים לפרוסות. את הציר מעבירים לסיר המרק להמשך הבישול. 

בסיר בינוני מטגנים עד להזהבה את הבצל הקצוץ, לאחר מכן על אש בינונית מוסיפים את קוביות הגזר והבטטה או תפוח האדמה, מערבבים מדי פעם עד שהכתום נצרב מעט. מוסיפים את הסלרי הקצוץ. לאחר 5 דקות מוסיפים את ציר הבשר ומוסיפים מים עד לגובה חצי הסיר. לאחר הרתיחה לזרוק פנימה את האפונה והעדשים. 
במשך שעה וחצי/ שעתיים על אש נמוכה. את פרוסות הבשר יש להוסיף כחצי שעה לפני סוף הבישול. 

5 דקות לפני ההגשה להוסיף כוסברה קצוצה ולתבל במלח ופלפל

שיהיה בתאבון. 





4 תגובות:

  1. הרגת אותי. ה-מרק האהוב עליי, והגרסה שלך עם בטטה/תפו"א נראית משדרגת. נהדר!

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף שאת פה! הכי כיף לגלות שאוהבים את מה שאת אוהבת. במיוחד באוכל.. :-)

      מחק
  2. התמונות והכלים (והמפות והעלים)...
    כולם נורא יפים!
    יצא לי ממש בטעות בחרוזים ;-)

    השבמחק