יום חמישי, 12 ביוני 2014

לחם ביתי | ללא גלוטן



לחם ביתי ללא גלוטן



את המתכון הזה בחרתי לאמץ באופן קבוע אצלי במטבח וכמובן שאת המילה האחרונה קבע הילדון שלי. (בן שנתיים פלוס) אם הוא מבקש ׳כריך׳ סימן שזה טעים. 

חומרים: 

350 גרם קמח קונדיטור
400 גרם קמח טפיוקה
250 גרם קמח חומוס
25 גרם שמרים יבשים או 50 גרם שמרים טריים
4 כפיות גדושות של קסטנגם
4 ביצים,
40 גרם שמן קנולה או 60 גרם חמאה רגילה,
3 כפות סילאן (סירופ תמרים),
60 גרם (3 כפות) חמאת שומשום או טחינה גולמית,
600 מ"ל מים פושרים, 
חצי כפית מלח.

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את קמח הקונדיטור, קמח הטפיוקה וקמח החומוס עם השמרים היבשים/הטריים והקסטנגם ומניחים בצד.
מערבבים במיקסר את הביצים, החמאה/השמן, (אני משתמשת בשמן) הסילאן, חמאת שומשום/הטחינה הגולמית. המים והמלח, מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. לאחר מכן מערבבים את תערובת הנוזלים במיקסר עם תערובת הקמחים בהדרגה במהירות נמוכה עד לקבלת מרקם אחיד ללא גושים. (בערך 20 דקות למרקם חלק וגמיש). מחלקים את התערובת הסופית ל3 עד 4 תבניות אפייה עמוקות ללחם.
מכסים את התבניות במגבת ומתפיחים כ30 דק' עד שעה.
אופים כ40 דק' בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של С180, או עד שקיסם הננעץ באמצע יוצא יבש.
מוציאים את התבניות מהתנור, מכסים במגבת ומצננים בטמפרטורת החדר.

לאחר הצינון אני פורסת את הלחמים לפרוסות של 1 ס"מ ומחלקת אותן לשקיות וואקום. 

בתיאבון. 

המלצה חמה:
ניתן לעשות בדיוק את אותו המתכון כלחמניות עגולות. בעזרת אצבעות רטובות (להכין קערת מים בצד) או בעזרת 2 כפות להעביר על תבנית מרופדת בנייר אפייה או בתבניות מאפינס. להתפיח לחצי שעה/ שעה להבריש בביצה או שמן זית ולפזר מעל סומסום/גרעינים/חמניה וכדומה. 
ולהכניס לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ל- 32 דקות 

Bread | Homemade | Gluten free



4 תגובות:

  1. נראה מושלם! התמונות שלך פשוט עותקות נשימה :)

    השבמחק
  2. ואוו צילומים מעלפים
    נעים להכיר את הבלוג שלך :)

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף! המון תודה ונעים גם לי להכיר את הבלוג המושלם שלך, מצאתי אותך בפייסבוק! ;-)

      מחק